Home Overzicht Rechter doet binnen twee weken uitspraak over aanleg werkplaats op Galileïplantsoen

Rechter doet binnen twee weken uitspraak over aanleg werkplaats op Galileïplantsoen

0

Buurtbewoners hebben bij de rechter een voorlopige voorziening aangevraagd voor de werkzaamheden op het Galileïplantsoen. In de plantsoenen wordt gewerkt aan een opslagterrein, werkplaats en overslagpunt van bouwmaterialen voor groot onderhoud in Middenmeer Noord. De rechter doet uitspraak binnen twee weken. Tot die tijd zijn de werkzaamheden stilgelegd.

Buurtbewoners zijn geschokt over de komst van het werkterrein. In korte tijd is het grote gazon aan beide kanten van het water veranderd in een grote vlakte van opgehoopt zand. Vijf jaar lang is het Galileïplantsoen een openluchtfabriek die veel overlast zal veroorzaken. Ook in de gemeenteraad is er aandacht voor het probleem van de bewoners. De gemeenteraadsleden Jennifer Bloemberg-Issa van de Partij voor de Dieren en Jan-Bert Vroege van D66 was dit aanleiding om vragen te stellen aan het college.

Bewoners zijn maar slecht op de hoogte van de aard van de werkzaamheden. Een vrouw die haar hond uitlaat op het gras tegenover het werkterrein in aanbouw is in eerste instantie enthousiast. ‘Het wordt vast heel mooi’, is haar reactie in de veronderstelling dat het werkzaamheden zijn om het plantsoen te verbeteren. Ze is geschokt als ze hoort dat het gedurende jaren een werkterrein wordt waar zwaar materieel af en aan zal rijden, materialen voor het groot onderhoud in de omgeving wordt opgeslagen en waar wordt gewerkt.

De werkzaamheden aan het reguliere werk voor het groot onderhoud gaan in de tussentijd gewoon door, laat uitvoerder Dura Vermeer weten.