Home Overzicht ’s werelds grootste filmfestival voor kinderen nu ook in Studio/K en Plein...

’s werelds grootste filmfestival voor kinderen nu ook in Studio/K en Plein Theater

0
Foto Cinekid/Corinne de Korver.

Cinekid, ’s werelds grootste filmfestival voor kinderen, is woensdag feestelijk geopend in Eye Filmmuseum met de Nederlandse première van de Frans-Deense animatiefilm Calamity, tijdens een speciale voorstelling alleen voor kinderen. Het startsein van deze vierendertigste editie van Cinekid werd gegeven door kinderburgemeester Illias Admi.

Met tien festivallocaties in het land, zeventien locaties Cinekid on Tour én online via Cinekid Play, is Cinekid de hele herfstvakantie, van 7 tot en met 23 oktober overal te beleven voor alle kinderen. In Oost is Studio/K een van de vier festivallocaties in Amsterdam. Het Plein Theater is dit jaar een van de veertien locaties van Cinekid on Tour.

Cinekid is is ’s werelds grootste kinderfilmfestival dat in 2020 een online festivalhart heeft met Cinekid Play. Daarnaast kunnen kinderen dagelijks op tientallen festivallocaties verspreid in het land, nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken, workshops doen, nieuwe media ontdekken, makers ontmoeten en nog veel meer. Cinekid 2020 is het grootste festivalprogramma ooit met meer dan vijftig speelfilms, honderdvijftig korte films en vijfentwintig series waarvan honderd premières uit veertig landen. Cinekid Festival vindt plaats van 7 tot en met 23 oktober in het hele land.

Kijk voor het programma en kaartverkoop op www.cinekid.nl.