Home Exposities SBK Galerie KNSM

SBK Galerie KNSM

Quentley Barbara, deelnemer SBK Sprouts 2018.

Overzichtsexpositie met werk van de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies. Met dit podium wil SBK jong talent een springplank bieden en hen onder de aandacht brengen bij een groot publiek en relevante spelers binnen de kunstwereld.

Expositie
SBK Sprouts Young Talents

Te zien van 13 tot en met 27 oktober

Hoewel SBK al sinds 1955 werk van jonge getalenteerde kunstenaars verzamelt, is de expositie Sprouts Young Talents die zij sinds 2014 organiseert uniek in haar geschiedenis. Voor het grote publiek een geweldige kans om in een expositie de selectie door kunstexperts van een dertigtal beste talenten uit honderden ‘graduates’ van de elf meest toonaangevende Nederlandse kunstacademies bij elkaar te zien.

In Sprouts presenteert SBK werk van rond de dertig aanstormende talenten die vanuit verschillende disciplines werken. Er zijn (licht)installaties, (wand)sculpturen, schilderijen, tekeningen, fotografie (installaties), sitespecific werken en beelden te zien; uiteenlopende technieken, stijlen en thema’s.

Side-expositie LINK: verbinding generaties kunstenaars
In 2019 zal een aantal gerenommeerde kunstenaars wiens werk refereert aan het werk van de geselecteerde afstudeerders en in de SBK-collectie vertegenwoordigd is, gevraagd worden tijdens Sprouts recent werk te tonen. Met de side-expositie LINK verbinden we in Sprouts 2019 de SBKcollectie en het werk van een ‘oudere’ generatie kunstenaars met die van de jongste generatie kunstenaars.


> SBK Galerie KNSM
KNSM-laan 307

SBK Amsterdam KNSM is een galerie voor hedendaagse kunst en uitleen.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here