Home Exposities in Oost SBK Galerie KNSM | nu te zien

SBK Galerie KNSM | nu te zien

0

Tibor Dieters, winnaar van de SBK Sprouts Young Talents Award 2019, kreeg een solo-expositie. De expositie Network opent tegelijk met Sprouts bij SBK Galerie 1.

Expositie
NL Netwerk
Tibor Dieters

Te zien van 6 oktober tot en met 14 november

‘Network’ is een project van postdozen getransformeerd in pinhole-camera’s, verzonden naar verschillende kunstenaars, galeristen, en andere industriefiguren door heel Nederland. Als een voorruit die vliegen vangt, keren de fotogrammen terug als bewijs van hun reis. Ze vatten hun reis samen in één beeld, vol met de uitgestrekte geometrie van DHL-magazijnen.

Het beeld is het resultaat van de routes die dienstdoende postbodes en koeriers afleggen die anders onzichtbaar zouden blijven. Het proces legt op een unieke wijze de arbeid bloot die nodig is om beelden te produceren en onthult de anders ongrijpbare infrastructuur van cultureel en institutioneel kapitaal.

Net als August Sander’s ‘Face of Our Time’, bestaat het project als groeiende catalogus van de Nederlandse kunstindustrie, gebaseerd op de onderlinge verbondenheid van kunstenaars, curatoren, galeristen en diens neven-industrie — zoals lijstenmakers, werkplaatsassistenten en postbodes.


SBK Galerie KNSM →
KNSM-laan 307

SBK Amsterdam KNSM is een galerie voor hedendaagse kunst en uitleen.