Home Overzicht Sport in Oost | Wekelijks overzicht

Sport in Oost | Wekelijks overzicht

0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

JOS/ Watergraafsmeer verslaat hekkensluiter DEM met moeite

Voetbal | JOS/ Watergraafsmeer versloeg in de Derde Divisie hekkensluiter DEM met 0-1. Het team van trainer Cor ten Bosch had onverwacht veel moeite met deze tegenstander. Met rust stond het nog 0-0. Na goed voorbereidend werk van Malcolm Esajas kon  Revellinio Slijters de openingstreffer scoren. DEM maakte het de Amsterdammers daarna nog moeilijk.  Ten Bosch spraak na afloop terecht van een moeizame overwinning.

Voetbalacademie gaat weer van start bij Zeeburgia

Voetbal | Vanaf nu is het weer mogelijk je aan te melden voor de teams van de Voetbalacademie (meiden en jongens t/m O21) bij Zeeburgia. Dit kan door het invullen op het aanmeldformulier met onder andere je leeftijd, positie en motivatie. Er wordt geen losse talentendag georganiseerd, maar je wordt gericht uitgenodigd voor proeftrainingen. Je aanmelding doorgeven bij je huidige club is verplicht door de KNVB.

Nereus & Nereus winnen hoofdnummers 50e vierkamp

Roeien | Met zowel een zege bij de vrouwen als de mannen domineerde de organiserende vereniging de 50e roeivierkamp. Beide eerstedivisie-achten van Nereus wonnen elk vier afstanden. Laga was geen bedreiging voor de Nereusvrouwen, maar was wel het beste van de rest. Bij de mannen was Nereus een forse maat te groot, Triton werd tweede.

WV-HEDW blijft steken op gelijk spel

Voetbal | Het zaterdagteam van WV-HEDW kwam in en tegen  Voorschoten niet verder dan 1-1. Al na zes minuten kon Damien de Vegt zijn team op 0-1 brengen. Aanvaller Joost Heij viel uit met een blessure. Vlak voor de pauze kwamen de partijen weer op gelijke hoogte. Door doelman Matthijs Kuiper bleef WV- HEDW overeind. De Mokummers nemen het volgende week op tegen hekkensluiter Die Haghe.

Athena organiseert arbitragedag

Hockey | Op zaterdag 2 april is er de eerste Athena Arbitrage dag. Een topdag voor allen die geïnteresseerd zijn in arbitrage. Het doel van de dag is om aandacht te vragen voor de rol van de arbitrage en dit ook heel praktisch te maken, met tips en oefeningen om scheidrechters vaardigheden verder te ontwikkelen. Vragen en situaties die aan de orde komen zijn het opstellen van het arbitrage wedstrijdplan, de voor- en na bespreking, het managen van het spel, positionering, samenwerking tussen de scheidsrechters en natuurlijk spelregelkennis.

Amsterdam Tigers naar de finale

IJshockey | Dit seizoen werd de vorige confrontatie tussen Amsterdam en Eindhoven beslist in overtime. Die eindigde in het voordeel van de Kemphanen. Beide teams schaatsten door naar de play-offs en stonden zaterdag opnieuw tegenover elkaar in de Jaap Edenhal. Zondag zagen ze elkaar nogmaals in het IJssportcentrum Eindhoven. Een spannend weekend vol spektakel en ontlading. Lees het verslag

Padel, combinatie van tennis en squash

Padel | Padel is een combinatie van tennis en squash. Bij de oude Kauwgomballen in de Willem Fenengastraat vind je een van de grootste banencomplexen van Amsterdam. Bij Peakz Padel liggen zes binnen- en twee buitenbanen. Het terras geeft geweldig uitzicht over de banen.