Home Eten&Drinken Studenten openen pop-up restaurant voor het goede doel  

Studenten openen pop-up restaurant voor het goede doel  

0

Studenten hebben het pop-up restaurant ‘Happietaria Amsterdam’ geopend. in buurthuis Archipel. Daarmee willen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor het voorkomen van mensenhandel en seksueel- en gendergerelateerd geweld in Nepal. Happietaria zal tot en met 24 juni open zijn.

Happietaria is een landelijk initiatief van de organisatie Tearfund. In meerdere steden in Nederland zetten honderden studenten zich vrijwillig in om zo’n restaurant op te zetten en te runnen. Zo brengen ze projecten die strijden tegen onrecht en armoede onder de aandacht.

De opbrengst van het restaurant gaat naar een project van Stichting Tearfund in centraal Nepal. Vrouwen en meisjes in dat gebied zijn kwetsbaar voor seksueel- en gendergerelateerd geweld, dat zich onder anderen uit in mensenhandel. Samen met lokale partnerorganisaties zet Tearfund zich in om dit probleem aan te pakken.

Het geld dat Happietaria Amsterdam ophaalt wordt onder andere gebruikt om vrouwen voorlichting te geven over de gevaren van mensenhandel, trainingen en zelfhulpgroepen aan te bieden en samen te werken met lokale partijen die zich inzetten tegen mensenhandel.

Happietaria is tot en met 24 juni van dinsdag tot en met zaterdag van 17.00 tot 22.00 uur geopend aan Makassarplein 1. Je kunt er betaalbaar uit eten en tegelijkertijd je geld een goede bestemming geven. Check https://www.happietaria.nl/amsterdam