Home Overzicht Talkshow in Jungle over heikele Amsterdamse onderwerpen

Talkshow in Jungle over heikele Amsterdamse onderwerpen

0

De verkiezing voor de gemeenteraad komt eraan. In Jungle Amsterdam geven op donderdag 24 februari vooraanstaande politici – waaronder de lijsttrekker van GroenLinks Rutger Groot Wassink – hun mening over discutabele kwesties. De talkshow Dwars door Oost in de Jungle begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Hoe denken politieke partijen na de coronacrisis de leefbaarheid in de stad weer op peil te brengen? Wat willen ze op gemeentelijk niveau bijdragen aan het oplossen van de klimaatproblematiek? En hoe gaan ze zorgen dat niet-rijke mensen weer kunnen komen wonen in Amsterdam?

Zef Hemel zal als vooraanstaand planoloog en schrijver van het recent verschenen boek Er was eens een stad een inleiding verzorgen. Vanuit een brede kijk op de openbare ruimte van Amsterdam zal uiteindelijk de focus liggen op concrete politieke vragen. Moet het toerisme zich deels verplaatsen naar stadsdelen buiten het centrum? Hoe waarborgt de gemeente dat er voldoende publieke voorzieningen komen in nieuwbouwprojecten als de Sluisbuurt en het Bajeskwartier. Hoe laat de gemeente haar burgers participeren bij onderwerpen als plaatsing van windmolens?

Na de pauze volgt het onderwerp ‘wonen’. Melissa Koutouzis was mede-initiatiefnemer van het eerste serieuze woonprotest in oktober. Ze zet zich sindsdien onvermoeibaar in voor een veel eerlijker verdeling van woningen in Amsterdam en Nederland. Ze houdt een inleiding over de wooncrisis die ongetwijfeld zal uitmonden in vragen zoals: wat kan er op gemeentelijk niveau gedaan worden aan de absurd hoge prijzen van koopwoningen en de absurd hoge huren? Is bouwen de oplossing en hoe kan dan gegarandeerd worden dat er gebouwd wordt? Is een gemeentelijke corporatie een deel van een antwoord op de wooncrisis?

Deze vragen worden in de talkshow voorgelegd aan de deelnemers van de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart. Dat zijn Danielle de Jager (nummer 2 van D66), Sofyan Mbarki (nummer 2 van de PvdA), Stijn Nijsen (nummer 7 van de VVD) en Rutger Groot Wassink, de lijsttrekker van GroenLinks.

Deze speciale editie van de talkshow staat in het teken van de komende verkiezingen. Het is alweer aflevering 36 van Dwars door Oost in de Jungle. Anders dan bij alle vorige afleveringen krijgt het publiek dit keer wel de gelegenheid zelf vragen op te werpen.

Talkshow Dwars door Oost in de Jungle op donderdag 24 februari om 20.00 uur in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26. Toegang gratis.