Home Eten&Drinken Terrassen mogen ook dit zomerseizoen weer uitbreiden

Terrassen mogen ook dit zomerseizoen weer uitbreiden

0
Straks weer volle 1,5 meter terrassen?

Horecaondernemers mogen hun terras ook deze zomer weer uitbreiden. Op 1 maart begint het zomerseizoen en dan verlopen de vergunningen voor de tijdelijke extra ruimte voor de winterterrassen. Hoewel de horeca voorlopig nog gesloten is, worden de vergunningen voor de zomer wel alvast verlengd. Tot 31 oktober mogen terrassen op pleinen en stoepen weer worden verruimd.

Om de horeca letterlijk meer ruimte te geven om in de coronatijd te kunnen voldoen aan de verplichte 1,5 meter afstand was het mogelijk de terrassen uit uit te breiden. Ruim 1.200 ondernemers maakten van die mogelijkheid gebruik en kregen een tijdelijke vergunning.

De horeca is al lange tijd dicht en de horecaondernemers hebben de afgelopen winter nauwelijks gebruik kunnen maken van hun terrasuitbreiding. Als tegenwicht aan de negatieve gevolgen van de coronacrisis voor de horeca is er nu opnieuw de mogelijkheid voor extra terrasruimte. Hoewel er inmiddels sprake is van een derde termijn van de verlenging van de uitbreiding van de terrassen, gaat het nadrukkelijk om een tijdelijke regeling vanwege corona.