Home Overzicht Terug in Oost: het is meteen alweer feest!

Terug in Oost: het is meteen alweer feest!

0

Leuke vakantie gehad? Veel beleefd en lekker ontspannen? En nu weer terug? Dan kun je je opmaken voor de Eerste Zaterdag van September, een dag met markten en festivals in Oost. We zetten ze voor je op een rijtje.

Na twee magere covid-jaren breekt op zaterdag 3 september het Indische Buurt Festival voor de veertiende keer in volle hevigheid los.

Van 11.00 tot 19.00 uur is de Javastraat en omgeving een grote happening met een grote dansvloer, bbq-restaurant, openluchtfestival en een galerie voor beeldende kunst. Het is er genieten van gezelligheid, ontmoeten, lekker eten en drinken, muziek en veel meer. Mag je niet missen.

Op het Javaplein is er op 3 september van 10.00 tot 16.00 uur weer de Vintage Markt. Ruim twintig vintagespecialisten uit heel Nederland zetten deze eerste zaterdag van september hun kramen weer op rondom het voormalig Badhuis. Je vindt er duurzame design meubels, lampen, accessoires, kleding en andere huisopfleurende blikvangers waar de kwaliteit vanaf spat. Voor de liefhebbers en dat zijn er veel.

Je hebt festivals maar je hebt ook Valtifest. Het kleurrijke Amsterdamse Stadsfestival dat sinds 2007 elk jaar op de eerste zaterdag van september plaatsvindt op Kaap Oost op het Zeeburgereiland. Valtifest biedt een podium aan uitzinnige creativiteit, gekte, aanstormende modetalenten, vernieuwende muziek en de broodnodige kunst- en vliegwerken. Ieder jaar weer een bijzonder thema met een daarbij passende uitzinnige dresscode.

Je kunt ook mee op expeditie langs de zes tofste daken van Oost? Met een ROEF expeditie ticket ben je vrij om te hoppen van dak naar dak. Op elk dak is hoogstaand programma: van live muziek en karaoke tot silent disco. Tussendoor vind je inspiratie in spoken word, een duurzame pubquiz, tastings en meer. En dan hebben we het nog niet eens over de relaxte sfeer en mooie uitzichten. Er is geen vaste route, dus ga er lekker op uit. Trouwens, het is handig om op de fiets te komen, maar lopend kom je ook een heel eind.

Bij mensen op bezoek gaan die je niet kent en genieten van leuke voorstellingen. Het kan op het Huiskamerfestival rond het Eieknplein. De artiesten die optreden zijn allemaal professioneel en laten zien wat ze in huis hebben. Voor de kinderen is er een gratis kindervoorstelling in de Barbaraschool. Als bezoeker zie je drie voorstellingen van 30 minuten en loop je met je groepje van huiskamer naar huiskamer. De Barbaraschool op het Eikenplein zet haar deuren wijd open voor publiek en zorgt voor drankjes en een spetterend eindfeest. Reserveren is verplicht huiskamerfestival.nl.

Het Markttheater is terug op de Dappermarkt met De Piepleshow,  van wervelend theater voor jong en oud. Ze staan midden op de markt. In een potpourri aan verkleedpartijen, liedjes, sketches, actietheater, satire en gesprekken brengen de acteurs en muzikanten verschillende werelden samen. Van oud-Mokum tot Molière, van Monty Python tot Buena Vista Social Club. De Piepleshow is vandaag op de Dappermarkt om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.