Home Indische Buurt Verleden, heden en toekomst van de makkie in Stadsloket Oost

Verleden, heden en toekomst van de makkie in Stadsloket Oost

0

Buurtmunt de makkie bestaat dit jaar 10 jaar. Hoe ontwikkelde de makkie zich  en hoe gaat de makkie de volgende 10 jaar in? Tot half december kun je dat op zes panelen bekijken in het stadsloket Oost. Eerder waren de panelen te zien in de Meevaart tijdens het feest ter ere van 10 jaar makkie.

Iets goeds doen, je inzetten voor de buurt en buurtgenoten, en tegelijk een extraatje verdienen. Dat kan met makkies. Als vrijwilliger in Oost kunt u makkies verdienen. Vervolgens kunt u die uitgeven bij lokale horeca, winkels, buurthuizen en culturele instellingen. Zo helpen we elkaar, ontmoeten we elkaar, maken we de buurt mooier en steunen we de lokale economie.

Makkie ontstond in 2012 als buurtinitiatief in de Indische Buurt. Met de makkie kon de ene buur de andere voor een klusje bedanken. Zo hoopten de initiatiefnemers dat buurtbewoners meer met elkaar in contact kwamen. In de loop van de tijd is de makkie meer een stimulans voor vrijwilligerswerk en activering geworden en ondersteunt de makkie ook lokale ondernemers. Maar de makkie blijft in ontwikkeling en heeft de potentie om in heel Oost een succes te worden.

‘Mooi dat we hier de ontwikkeling van de makkie kunnen laten zien aan meer bewoners van Oost’, zegt Stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer. ‘De makkie betekent echt iets voor de deelnemers. Onze vrijwilligers verdienen een extraatje terwijl ze iets doen voor de buurt. En door het vrijwilligerswerk komen ze ook in contact met andere bewoners. Daarnaast krijgen lokale ondernemers meer aanloop van mensen die met makkies betalen.’