Home IJburg Vertrek- en eindhalte van tram 26 tijdelijk verplaatst naar IJzijde Centraal Station

Vertrek- en eindhalte van tram 26 tijdelijk verplaatst naar IJzijde Centraal Station

0

Van 12 februari tot en met halverwege juni wordt er een tijdelijk tramspoor aangelegd voor tram 26 vanaf de Piet Heinkade naar de Czaar Peterstraat. Het tramspoor wordt weer verwijderd in 2029. Het tramspoor is nodig omdat Prorail vijf spoorbruggen gaat vervangen. Dan kan tram 26 niet naar de centrum-kant van het Centraal Station rijden. En daardoor ook niet de tramwerkplaats bereiken. Door de aanleg van het tijdelijke spoor kan de IJtram via het spoor van lijn 7 toch naar de tramwerkplaats.

Tijdens de werkzaamheden aan de spoorbruggen zijn de vertrek- en eindhalte van de IJtram aan de IJ-kant in plaats van aan de centrum-kant van het station.

Het tijdelijk tramspoor komt zowel door als langs de hondenuitlaatplek te liggen wat langs het treinspoor ligt. Tijdens de hele periode van de werkzaamheden is de hondenuitlaatplek, waar het tramspoor komt te liggen, afgesloten. Het park aan de oostkant van de Czaar Peterstraat wordt afgezet met hekken, zodat honden daar veilig kunnen worden uitgelaten. Ook de stoep en het fietspad, tussen de hondenuitlaatplek en het tramspoor van lijn 7, worden afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid. Voor de werkzaamheden wordt een rijstrook van de Piet Heinkade langs het park afgesloten.

In verband met werkzaamheden direct langs de sporen van lijn 26 en de NS, rijdt tram 26 vier weekenden (tussen 9 maart en 26 mei) niet. Er rijden dan bussen. Tevens rijden er tijdens twee van deze weekenden ook minder treinen over het spoor.