Home Duurzaam Volgend jaar 80 procent van de openbare ruimte duurzaam verlicht

Volgend jaar 80 procent van de openbare ruimte duurzaam verlicht

0
Duurzame verlichting op het Java-eiland.

In 2022 wil Amsterdam voor 80 procent duurzaam verlicht zijn. Om dit te bereiken is de gemeente vorig jaar gestart met het vervangen van de conventionele verlichting door LED-verlichting. De gemeente stelde verschillende partijen aan die verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van de verlichting. Saled zal verantwoordelijk zijn voor het leveren van de LED-retrofit verlichting.

Binnenkort ontvangt de gemeente de tweede lichting LED-lampen voor de openbare ruimte. Eind vorig jaar leverde LED-leverancier Saled al een eerste lichting van 4.000 lichtbronnen. De gemeente is al enige tijd bezig met het verduurzamen van de openbare ruimte, en het doel is dat volgend jaar 80 procent van alle lampen in de openbare ruimte zijn vervangen door LED. Daarmee gaat de gemeente fors besparen op de energierekening en reduceert de CO2-uitstoot enorm.

De huidige armaturen in de gemeente Amsterdam verkeerden nog in uitstekende staat. Het is dan ook onnodig om het volledige armatuur te vervangen. Dat is mogelijk met retrofit-verlichting. Met deze methode wordt de conventionele verlichting één-op-één vervangen door LED-verlichting. Door de LED-retrofit verlichting gaat de gemeente kapitaalvernietiging tegen.