Home Lezen en schrijven Week lang aandacht voor het Korte Verhaal

Week lang aandacht voor het Korte Verhaal

0

Het initiatief van Linnaeus Boekhandel om jaarlijks de Week van het Korte Verhaal te vieren is inmiddels overgenomen door ruim dertig boekhandels in Nederland. Ook de Gentse boekhandel Limerick heeft zich aangesloten zodat ook in België ook gedurende deze week extra aandacht is voor het korte verhaal.

De Week van het Korte Verhaal is ontstaan uit liefde voor het genre dat in de literaire wereld nog steeds gezien wordt als ondergeschoven kindje. Door ten minste één week per jaar het korte verhaal uit te lichten, hopen de deelnemende boekhandels een breder publiek kennis te laten maken met de kracht van het korte verhaal, om zo het genre een steviger fundament te geven en het de ereplaats te geven die het verdient in de literatuur.

Week van het Korte Verhaal van 14 tot en met 21 februari

Eigen invulling per boekhandel
De Week van het Korte Verhaal begon eenvoudig: een tafel met verhalenbundels met een bordje erbij. Inmiddels hebben meer dan dertig boekhandels zich aangesloten en worden door het hele land activiteiten georganiseerd. Elke deelnemende boekhandel geeft op geheel eigen wijze invulling aan de week. Zo ook de Gentse boekhandel Limerick.

De J.M.A. Biesheuvelprijs
Op maandag 18 februari wordt de winnaar van de vijfde J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste korte verhalenbundel bekendgemaakt in de Tolhuistuin. De jury (bestaande uit Fiep van Bodegom, Femke Essink, Theo Hakkert, Thomas Heerma van Voss en Marischka Verbeek) heeft uit eenendertig ingezonden titels de volgende shortlist samengesteld:

  • De geur van miljoenen – Merijn de Boer
  • De voorhuidenverzamelaar – Gamal Fouad
  • Diepe aarde – Maria Vlaar

Klik voor meer informatie op de website van de Week van het Korte Verhaal.