Home IJburg Weer meer botten en vuurstenen in Strandlokaal IJburg

Weer meer botten en vuurstenen in Strandlokaal IJburg

0

Op IJburg worden regelmatig oude botten gevonden. Bijvoorbeeld botten van een steppenwisent, een rendier en een belemniet. Dit laatste komt uit een skelet van een inktvis van meer dan 64 miljoen jaar oud. Ook zijn er botten te zien van onder meer een mammoet, een wolharige neushoorn en een reuzenhert. In een kleine expositie zijn ze te zien in het Strandlokaal op IJburg.

De botten liggen in een vitrinekast. Informatiekaartjes geven informatie over de vondsten. Er staat informatie over het dier, in welke tijd het dier leefde en wat voor bot het is. De botten zijn afkomstig van dieren uit verschillende periodes. Er liggen bijvoorbeeld botten van dieren uit de laatste ijstijd, zoals de mammoet. Ook liggen er botten van dieren uit de warme periode voor de laatste ijstijd, van ongeveer 120.000 jaar geleden. Een voorbeeld hiervan is de bosolifant.

Naast de kleine tentoonstelling in het Strandlokaal, is er ook een tentoonstelling in Almere. De tentoonstelling ‘Oostvaardersplassen 120.000 jaar geleden’ is tot eind oktober te vinden in het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen Almere. Vele vondsten van IJburg staan hier tentoongesteld. Iedereen is hier welkom.