Home Geluiden uit Oost Woongroepen in Oost: Lievevrouwenbedstroo

Woongroepen in Oost: Lievevrouwenbedstroo

0

Tegen de heersende trend van het individualisme in, is er een groeiende groep mensen die er voor kiest om in een woongroep te leven. Samen oud worden, samen leuke of duurzame initiatieven ontplooien, samen kinderen opvoeden – het wordt een steeds interessantere optie, niet alleen voor 50-plussers maar ook voor jongeren.

Interviews en foto’s | Anita Boelsums 

Amsterdam telt tientallen woongroepen, in Oost alleen al zijn er zo’n twintig te vinden en misschien wel meer, soms verstopt achter de voordeur. Geluiden uit Oost gaat op onderzoek. Hoe is het om in een woongroep te leven, welke mensen doen dat en waarom?

Als eerste is de ouderen-woongroep Lievevrouwebedstroo aan de beurt, een woongroep die al 27 jaar in de Dapperbuurt gevestigd is. Anita Boelsums sprak met Ans van de Scheur die enthousiast vertelt over haar ervaringen met leven in een woongroep. Weten wat ze te vertellen heeft?

De samenleving zoekt naar nieuwe vormen om voor elkaar te zorgen

Wil je meer informatie over collectieve woonvormen? Kijk dan  hier of op de site van woongroepen.nl. Ook Trouw besteedde aandacht hieraan. Wil je zelf gaan bouwen of ontwikkelen, kijk dan voor steunmaatregelen hier.