Home Overzicht ‘Zet je schoen en krijg ‘m niet terug’

‘Zet je schoen en krijg ‘m niet terug’

0

Bij Buurthuis Archipel in de Makassarplein kun je van 29 november tot en met 3 december je schoen zetten. Je krijgt hem alleen niet terug. Archipel organiseert samen met Sprints & Sneakers ‘Sinterklaas zoekt sneakers’.

Veel mensen hebben meerdere paren schoenen of sneakers. Nog een exemplaar wat anders toch ligt te verstoffen achter in de kast? Geef de schoenen van 29 november tot en met 3 december van 10.00 tot 20.00 uur aan een ander die ze een tweede leven kan geven.

Schoenen in alle soorten, alle maten en voor alle leeftijden zijn welkom. Sprints & Sneakers wil samen met Buurthuis Archipel minstens duizend paar schoenen inzamelen. Let wel op dat de schoenen ook daadwerkelijk gedragen kunnen worden.

Buurthuis Archipel is een uitgiftepunt van de Voedselbank en wekelijks staat er een lange rij voor voedsel- en kledingpakketten. Iedere week staan mensen uit de buurt in rij. Vrijwilligers vertelden dat er op dit moment een grote behoefte is aan schoenen. Zo is het idee om met Sinterklaas je ‘schoen te zetten’ voor een ander ontstaan. Dit jaar op pakjesavond niet nemen, maar juist geven.