Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Midden-Oosterse themakrat

Koken uit de Krat | Midden-Oosterse themakrat

0
Recept Traybake met Za’atar lams-kalfsgehakt, flatbread en funky yoghurtsaus.

Om het nieuwe jaar goed van start te laten gaan geven we elkaar bij de Krat altijd de opdracht om knallers van kratten voor januari samen te stellen. Bij de Krat hangen we dan ook de slingers op met onze

Exotisch, verwarmend, kleurrijk, hoog op smaak: al deze termen passen bij gerechten die hun oorsprong vinden in landen van het Midden-Oosten. Denk aan Turkije, Iran, Irak, Syrië, Israël, Libanon. Gerechten die vooral de laatste jaren Nederland hebben veroverd, met een diepe buiging voor Ottolenghi. Het waren zijn mateloos populaire kookboeken die ervoor zorgden dat wij nu za’atar in de keuken hebben staan, nigellazaad en ras el hanout. Gerechten ook, die ons bijvoorbeeld lieten kennismaken met flatbread en allerlei varianten yoghurtsaus. (Wij eten bijna niets meer zonder!)

Enfin, wat dachten jullie van een fluwelige bietenborani? Ras el Hanout en hummus? Groene kruidencouscous? We beloven het: sluit je ogen en je voelt de warmte uit het Midden-Oosten.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat