Home Overzicht Aanleg werkterrein op Galileïplantsoen stilgelegd

Aanleg werkterrein op Galileïplantsoen stilgelegd

0

De gemeente en Dura Vermeer hebben het werk aan opslagterrein, werkplaats en overslagpunt van bouwmaterialen in het Galileïplantsoen vanuit het project Middenmeer Noord stilgelegd. Een buurtbewoner heeft bezwaar ingediend en een aanvraag voorlopige voorziening gedaan. Daarom is het werk stilgelegd in afwachting van de zitting die donderdag 27 januari plaatsvindt.

Buurtbewoners zijn geschokt over de komst van het opslagterrein, werkplaats en overslagpunt van bouwmaterialen voor de werkzaamheden van groot onderhoud midden in de buurt. Vijf jaar lang zal het Galileïplantsoen immers een openluchtfabriek zijn die veel overlast zal veroorzaken. Voor de gemeenteraadsleden Jennifer Bloemberg-Issa van de Partij voor de Dieren en Jan-Bert Vroege van D66 is dit aanleiding om vragen te stellen aan het college.

Leden gemeenteraad stellen vragen aan college

Beide gemeenteraadsleden maken zich ernstige zorgen over de situatie. In korte tijd is het grote gazon aan beide kanten van het water veranderd in een grote vlakte van opgehoopt zand. Ook komt er een extra brug die beide kanten verbindt. Het stadsdeel zou hebben toegegeven dat de communicatie naar de bewoners beter had gemoeten. Het stadsdeel was niet bereid om de werkzaamheden te stoppen.

Schaars groen in de stad zou niet gebruikt moeten worden als jarenlange bouwplaats, vindt Jennifer Bloemberg. Zij vraagt zich af of er rekening is gehouden met de gevolgen van dit gebruik van de ruimte op de kwaliteit van het groen en de leefomgeving van  aanwezige dieren. Ook moet er volgens haar serieus worden gekeken naar de bezwaren van de bewoners, vindt ze.

De indieners van de schriftelijke vragen aan het college willen weten op welke manier de keuze voor het Galileïplantsoen als opslag en overslag voor bouwwerkzaamheden tot stand is gekomen. Jan-Bert Vroege wil van het college bovendien horen of de keus voor dit werkterrein past in het bestemmingsplan en of de juiste vergunningen zijn afgegeven. Ook wil hij weten of er alternatieve locaties zijn onderzocht.