Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

De stad als Dierentuin. Living Tower Talk bij Mediamatic

vrijdag 23 februari om 18:00

Hoe kunnen mens, dier en plant samenleven in de stad en welke rol spelen kunst en ontwerp hierin? In deze Living Tower Talk gaan we in gesprek met Thijs de Zeeuw, bekend van onder andere het ontwerp van de nieuwe leeuwenverblijven in Artis, en stadsecoloog Atze van der Goot.

Kunstenaar Arne Hendriks bouwt rondom Mediamatic al vier jaar duiventorens van levend oesterzwam-mycelium. Maar wat betekenen ze eigenlijk voor de stad en in hoeverre dragen ze bij aan onze ambitie om een natuur-inclusieve relatie met de omgeving aan te gaan? We vragen het Thijs de Zeeuw die de nieuwe olifanten-en leeuwenverblijven in Artis heeft ontworpen, en stadsecoloog Atze van der Goot.

De stad is gebouwd voor mensen, maar ontelbare planten- en diersoorten vinden er ondanks onze planningswoede en regeldrift toch een plekje om te aarden, nestelen of voedsel te vinden. Een zingende merel of een verdwaalde stokroos wordt vaak gewaardeerd, maar wat als we de stad als een dierentuin zien? Waar we de openbare ruimte ontwerpen voor mens én dier? Waar je je realiseert wat samenleven inhoudt: ruimte maken en ruimte delen.

De maandelijkse Living Tower Talk, medegecurateerd door duiventorenmaker Arne Hendriks, is een gezamenlijk leerproces. Het neemt ons mee op een reis waarbij de bestemming niet van tevoren vastligt, het ontstaat tijdens de gesprekken.

 

Gegevens

Datum:
vrijdag 23 februari
Tijd:
18:00

Locatie

Mediamatic

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.