Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Kapralova, Martin en Debussy. In het Muziekgebouw

zaterdag 13 april om 20:15

€42,00

Het Pavel Haas Quartet is bezig aan zijn twintigste seizoen en heeft een vaste plek in de top tien van de strijkkwartettenscene. Het kwartet ontleent zijn naam aan de Tsjechische componist Pavel Haas. Tsjechische muziek is dan ook een belangrijke pijler in het eigenzinnige repertoire van het kwartet. In dit concert klinkt de prachtige, maar zelden uitgevoerde muziek van de componiste Vít?zslava Kaprálová.

De veelbelovende Kaprálová werd niet ouder dan vijfentwintig, maar schreef toch zeventig werken. Twintig jaar oud schreef ze een strijkkwartet dat volksmuziekinvloeden kent en neoromantische trekken, maar dat ook al een heel eigen lyrische sfeer heeft. Haar leermeester Bohuslav Martin?, die ze naar Parijs volgde, schreef zijn Vijfde strijkkwartet naar aanleiding van dat van zijn leerlinge en droeg het aan haar op. In Parijs schreef Debussy in 1893 zijn enige strijkkwartet, waarmee hij een hele nieuwe klankwereld opende en korte metten maakte met vastgeroeste structuren.

Uitvoerenden
Pavel Haas Quartet:
Veronika Jar?šková viool
Marek Zwiebel viool
Luosha Fang altviool
Peter Jar?šek cello

Programma
19.45 uur | Entreehal | Voorprogramma
door Fontana Kwartet
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Vít?zslava Kaprálová Strijkkwartet nr. 1
Bohuslav Martin? Strijkkwartet nr. 5
Claude Debussy Strijkkwartet

€ 42,00 | € 33,50 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 13 april
Tijd:
20:15
Kosten:
€42,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.