Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Martine Schlingmann: Feeën en filosofen. In de Fexbieb

donderdag 4 april om 20:00

Vrijwillige bijdrage

Een avond in het teken van sprookjes en filosofie. Sprookjesliefhebber Martine Schlingmann studeerde filosofie aan de Universiteit van Utrecht. In de FlexBieb filosofeerde ze al eerder met kinderen (de onvergetelijke Filosofieclub), en daarom vindt ze het de ideale plek om haar nieuwe boek Feeën en filosofen officieel te onthullen.

Sprookjes worden al eeuwen verteld. Niet alleen om te vermaken, maar ook om tot nadenken aan te zetten, te waarschuwen en te helpen goede keuzes te maken. In al die jaren veranderden de verhalen met de tijdsgeest mee. Het boek Feeën en filosofen (uitgever: Levendig) nodigt uit om daarmee door te gaan.

In het boek koppelt Martine aan ieder sprookje de theorie van een bekende filosoof, wat het makkelijker maakt het verhaal te bekijken door een filosofische bril. De vragen bij ieder hoofdstuk helpen vervolgens na te denken over de ideeën die lezers daar zelf over hebben, of om die ideeën te vormen.

Kom langs om het boek – met prachtige illustraties van Géwout Esselink – te bekijken en wellicht wat te filosoferen.

Toegang vrijwillige bijdrage
Reserveren

Gegevens

Datum:
donderdag 4 april
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.