Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Op zoek naar de verloren tijd van Marcel Proust. Bij Huis de Pinto

zondag 28 april om 11:00 tot 15:00

€6,00

Op zoek naar de verloren tijd van Marcel Proust Huis de Pinto met na afloop een Verre d’Amitié.

Lezingen van Annelies Schulte Nordholt: Proust en het Bretonse landschap en van Nell de Hullu-Van Doeselaar: Marcel Proust en de medische wetenschap in de Belle Epoque. Het dossier Cottard. ‘s Middags een Proust-film van Nina Companeez:  A la recherche du temps perdu, Frans met Nederlandse of Engelse ondertiteling. Korte inleiding door Anja-Hélène van Zandwijk.

Annelies Schulte Nordholt doceert Moderne en hedendaagse Franse letterkunde aan de Universiteit Leiden. Ze publiceert regelmatig over het werk van Marcel Proust en andere Franse schrijvers. Meest recente publicatie : Georges Perec et ses lieux de mémoire. Le projet de Lieux, Leiden – Brill, 2023.

Nell de Hullu-Van Doeselaar is bestuurslid van de Marcel Proust Vereniging en publiceert regelmatig over het werk van Marcel Proust.

“Geloven in de medische wetenschap zou een enorme dwaling zijn, maar er niet in geloven is wellicht nog erger, want uit die opeenstapeling van missers komen mettertijd enkele waarheden tot stand.” Uit: Op zoek naar de verloren tijd 3: De kant van Guermantes

Over de film:
Na het betoverende ballet van Roland Petit en de indrukwekkende films die we op voorgaande Proustdagen hebben vertoond naar het oeuvre van Proust – Un amour de Swann van Volker Schlöndorff (1984), Le Temps retrouvé van Raoul Ruiz (1999) en La Captive van Chantal Akerman (2000) – kunt u nu genieten van een van de films van Nina Companeez uit haar serie A la recherche du Temps perdu uit 2011, vol van heerlijk speelplezier.

Gegevens

Datum:
zondag 28 april
Tijd:
11:00 tot 15:00
Kosten:
€6,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Huis de Pinto
Sint Antoniesbreestraat 69 1011 HB + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.