Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Zettai, high voltage fusionjazz. In Theater Vrijburcht

zaterdag 6 april om 20:00

€15,00

Zettai is een vernieuwend jazztrio uit Amsterdam dat de grenzen van het experiment opzoekt. Hun muziek, door de band zelf treffend omschreven als ‘high voltage fusionjazz’, is aanstekelijk en avontuurlijk. De invloeden van jazzvernieuwers als Herbie Hancock en de Japanse jazzpianiste Hiromi Uehara zijn duidelijk hoorbaar, maar ook iconische game-soundtracks uit de jaren negentig, zoals die van Zelda en Chrono Trigger, vormen een belangrijke inspiratiebron.

In hun nieuwe project Fight your inner Demons duikt het trio dieper in de wereld van virtual reality (VR). In plaats van simpelweg mee te spelen met vooraf opgenomen video’s, creëren ze nu een live virtuele ervaring waarbij een performer (Pleuni Veen) interactief met de band optreedt, en jij als publiek zit daar middenin. Wat de performer ziet, zie jij ook.

Het optreden bestaat uit acht nummers met bijbehorende virtuele ruimtes die naadloos in elkaar overgaan bij het wisselen van de muziekstukken. Fight your inner Demons verkent het thema rondom innerlijke demonen, zowel bij het individu als in de samenleving. Daarna presenteert Zettai hun single ‘Dreams I Have’ als videogame die het publiek samen met band uitspeelt.

Met dit virtuoze trio bestaande uit Thijmen Schoute op toetsen, Florean Kruijswijk Jansen op basgitaar en Eva Korse op drums ben je verzekerd van een fascinerende en

Gegevens

Datum:
zaterdag 6 april
Tijd:
20:00
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Theater Vrijburcht
Jan Olphert Vaillantlaan 143 1096 XZ + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.