Home Eten&Drinken Frank’s Smoke House haalt z’n zalm nu van de Faeröer Eilanden

Frank’s Smoke House haalt z’n zalm nu van de Faeröer Eilanden

0

Frank’s Smoke House heeft een nieuwe zalm in de winkel: het is de Faroe Island-zalm. Gekweekt bij de Faeröer Eilanden ten westen van Noorwegen en volgens Frank Heyn absoluut van topkwaliteit. Veel duurzamer dan gangbare kweekzalm. En ook nog iets goedkoper. De koudgerookte Faroe Island-zalm ligt nu in de winkel aan de Oostenburgergracht.

De Faroe Island-zalm heeft volgens Frank Heyn veel voordelen ten opzichte van de gebruikelijke Noorse en Schotse zalm die tot nu toe door hem werden verkocht. Zo is de kwaliteit is altijd onberispelijk, de leefomstandigheden van de vissen zijn zeer goed en de kweek van de zalm is veel minder milieubelastend. Al is deze zalm iets goedkoper dan de zalm die hij eerder verkocht, voor een onsje betaal je toch nog 7,95 euro.

De Faeröer-eilanden is een kleine autonome eilandgroep tussen Schotland en IJsland met een kleine vijftigduizend inwoners. Zalm is het grootste exportproduct van het eilandenrijk. Een eigen vrachtairline vervoert de vis zelf naar de verschillende continenten.

De kwekerij op de Faeröer Eilanden is ASC- en Global GAP-gecertificeerd voor duurzame en ecologisch verantwoorde bedrijfsvoering en voor goede landbouwpraktijk. De vissen krijgen geen antibiotica of groeihormonen en de voeding is volledig verantwoord. En dat draagt bij aan een veel lagere CO2-voetafdruk.