Home Overzicht Nat pak als alternatief voor Amsterdam City Swim levert ruim half miljoen...

Nat pak als alternatief voor Amsterdam City Swim levert ruim half miljoen op

0
Foto Jeroen Snijders.

Door corona kon Amsterdam City Swim al twee jaar op rij niet in haar huidige vorm plaatsvinden. Het zwemevent om geld op te halen voor de Stichting ALS Nederland heeft steeds haar hoogtepunt in de Amstel en rond het Marineterrein. Dit jaar was het alternatief een ludieke landelijke actie waarbij deelnemers zelf een nat pak konden halen om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Het leverde € 583.187 op. Geld dat noodzakelijk wetenschappelijk onderzoek naar de dodelijke ziekte ALS mogelijk maakt.

Verspreid over heel Nederland namen honderden mensen deel aan de actie als alternatief voor Amsterdam City Swim. Zowel in teamverband als individueel haalden deelnemers op tientallen plekken in Nederland een nat pak om geld in te zamelen. Naast allerlei ludieke individuele acties, zoals allerlei duikplank- en watergevecht varianten, zwommen met name de teams rondom ALS-patiënten de 2 kilometer die ook wordt gezwommen tijdens het oorspronkelijke zwemevent. Ook op social media waren talloze berichten te vinden over #natpakvoorALS.

‘ALS we het leven vieren’, was het dit jaar tijd voor een ludieke landelijke actie waarbij deelnemers zelf een nat pak konden halen om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Renee Sajet gaat ervan uit dat volgend jaar de Amsterdam City Swim weer georganiseerd wordt: ‘Het zou heel mooi zijn volgend jaar wel weer bij elkaar te kunnen zijn om ons in te zetten voor zo’n belangrijk en goed doel. Daar gaan we voor.’