Eerder meldden we al dat de Bloementuin van Darwin aan het Darwinplantsoen door de Britse krant The Guardian is uitgeroepen tot nummer 10 van beste onbekende tuinen van Europa. Elk van de 10 tuinen komt uit een ander land, dus is de Bloemtuin in de Watergraafsmeer in feite ‘Number One’ in Nederland. De Bloementuin viert dat met een Open dag op zondag 9 juni van 12.00 tot 16.00 uur.

Foto Jaap Kamerling

De tuin staat al prachtig in bloei, je kunt er heerlijk wandelen en een kop thee of koffie drinken of een glas limonade met een lekker stukje koek. Ook zijn er korte rondleidingen door de vrijwilligers van de tuin en kun je plantjes kopen.

We liepen al even door de tuin en genoten van de mooie paarse geraniums en de fris ogende gele wederik. Binnenkort ontluiken ook de mooie, gele meisjesogen, heel charmant.

De jury gewaagt van spectaculaire bloemenborders en een van de kleurrijkste uitjes binnen Amsterdam. Ook heeft ze niets dan lof voor het onderhoud en beheer door de vele vrijwilligers van de tuin, die in de jaren 50 werd ontworpen als onderdeel van het Darwinplantsoen door landschapsarchitect Hans Warnau.

Ga zondag even kijken, de bloemen maken je vrolijk.
Lees ook Bloementuin van Darwin hoort volgens de Guardian tot de beste 10 tuinen van Europa