De Sport- en Beweegweek heeft dit jaar ook aandacht voor mensen voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Op heel wat plaatsen in Oost kun je op een laagdrempelige manier sport en bewegen uitproberen. Denk hierbij aan stoelyoga, rolstoelrugby, een speurtocht met een duofiets, een cursus mindfulness of salsa. Maar ook met fitness, boksen of dansen bijvoorbeeld. 

Het gaat erom dat je mee kunt doen en inziet dat je overal kunt bewegen. Zo is samen wandelen een makkelijke en leuke manier om gezond te leven. Het verbetert je stemming, verlaagt je kans op chronische ziektes en draagt bij aan een gezond gewicht.

De boost die je krijgt van bewegen zit niet alleen op lichamelijke aspecten zoals gezondheid, uithoudingsvermogen, spiermassa en kracht. Bewegen stimuleert ook positieve emoties zoals blijdschap, tevredenheid en trots. Sport maakt je mentaal sterker door een toenemend zelfvertrouwen, een betere focus en leren omgaan met druk. Door samen te bewegen geeft sport je een sociale boost, je leert nieuwe mensen kennen en bouwt vriendschappen op.

Dit jaar zijn er van 15 tot en met 24 september gratis laagdrempelige beweegactiviteiten waar iedereen tussen de 18 en 120 jaar aan kan deel nemen. Het totale aanbod is te vinden op de website www.amsterdaminbeweging.nl. Je kunt zelf activiteiten zoeken en je hiervoor aanmelden.
Overzicht van activiteiten in Oost van Sport- en beweegweek