Home Exposities tHUIS aan de Amstel

tHUIS aan de Amstel

Anja Teunisse en Hanneke van Gent delen een atelier in Broek in Waterland en maken elk zeer verschillend werk dat ze nu samen brengen in deze unieke expositie. Ze vertellen je graag waar hun liefde voor de kunst vandaan komt.

Expositie
Schilderijen van Anja Teunisse en foto’s van Hanneke van Gent

Van 6 mei tot en met 30 juni

Anja Teunisse ‘De natuur, met name het gebergte, is mijn belangrijkste inspiratiebron. Een deel van het jaar leef ik in de Franse Pyreneeën, omringd door de schoonheid en kracht van de bergen. Het zien en ervaren van de bergen met al zijn vormen, lijnen, kleuren, doorkijkjes, gelaagdheid, licht en ruimte probeer ik tot expressie te brengen in mijn werk. Schilderen is voor mij voeding voor mijn ziel.’

Hanneke van Gent ‘Kijken en waarnemen gaat vaak gepaard met de stemming van waaruit je waarneemt. Onze hersenen zijn ingesteld op herkenning – de huidige beeldcultuur overspoelt ons met veel iconen – immers wat we niet kennen zien we feitelijk niet. Behalve als je tijd neemt om waar te nemen. Ik fotografeer vanaf mijn veertiende en realiseer me steeds weer dat ik elk beeld uit zijn context van dagelijkse omgeving trek. Feitelijk een fotografisch beeld om nieuwe ontdekkingen te doen en schoonheid te ervaren. Met een alertheid waar te kunnen nemen.’


tHUIS aan de Amstel >
Korte Ouderkerkerdijk 45

tHUIS aan de Amstelis een ‘culinair en artistiek café in de voormalige ‘Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo’s en proeverijen.


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here