Home Nu in... Exposities Nu in tHUIS aan de Amstel

Nu in tHUIS aan de Amstel

0

Drie fotografen met elk hun eigen scherpe oog, artistieke visie en creatieve vertaling. Met elk hun eigen serie foto’s exposeren zij aan het begin van het nieuwe jaar twee maanden lang bij tHUIS aan de Amstel.

Expositie
Tineke van der Pouw, Patty Jansen en Emmy van Woerden

Van 6 januari tot en met 2 maart

Tineke van der Pouw Kraan – ‘Natural?’

Tineke van der Pouw Kraan is medisch bioloog en fotograaf. Ze woont en werkt met veel plezier in Amsterdam. Na haar eerdere foto expositie (Bioscans) in ’tHuis aan de Amstel, is nu ‘Natural?’ te zien, waarin haar verwondering voor alles wat leeft een terugkerend thema blijkt. Ze ervaart de mens als onderdeel van alle levensvormen, die elkaar allemaal beïnvloeden, en wil zich graag fysiek omringen met wat er groeit op aarde, het vasthouden, ruiken, voelen.

Ze toont ook de manier waarop de mens de aarde heeft ingericht met onder andere industriële werken, die enerzijds haar fascinatie voor het indrukwekkende en de schoonheid ervan oproepen, anderzijds ook zorg voor de vervuiling die dit kan opleveren. Ook de alom aanwezige (nano)plastics heeft ze in haar beelden geabstraheerd.

Patty Jansen – ‘The color of commuting’

Patty Jansen is arts en zij heeft zich gespecialiseerd in de pathologische aspecten van bloed- en lymfklierziekten. In haar werk, waar ze dagelijks door een microscoop kijkt, heeft ze geleerd patronen, kleuren en vormen te observeren om consistenties en afwijkingen in menselijke weefsels ontdekken. Ze merkte dat als ze hetzelfde deed als ze op straat liep. Ze keek met eenzelfde nieuwsgierig oog naar haar omgeving en selecteerde op fotografische potentie in situaties met repetitie, abstractie en symmetrie. Deze realisatie maakte dat ze drie jaar geleden haar eerste professionele camera kocht. Vanaf dat moment ontwikkelde ze een passie voor fotografie en documenteert ze mensen in hun context waarbij het creëren van harmonie tussen het individu en zijn omgeving door gebruik van kleur, compositie, geometrie en licht een centrale rol speelt.

Emmy van Woerden – ‘Miscellaneous’

Emmy van Woerden is altijd al gefascineerd geweest door fotografie . Na haar carrière als gynaecoloog heeft zij besloten zich in de fotografie verder te ontwikkelen. Terwijl in haar werk als arts de mens altijd centraal stond richt zij zich in de fotografie meer op andere onderwerpen en de omgeving. Zij heeft een voorliefde voor patronen, en het spel tussen licht en schaduw. Het werk is soms abstract, soms meer figuratief. Zij heeft een lichte voorkeur voor zwart/wit beelden, maar in sommige foto’s voegen kleuren juist toe aan de expressie van het beeld. Deze expositie laat een selectie zien uit de verschillende aspecten van haar werk.


tHUIS aan de Amstel >
Korte Ouderkerkerdijk 45

tHUIS aan de Amstelis een ‘culinair en artistiek café in de voormalige ‘Ingenieurswoning” van de Zuidergasfabriek in Oost. Hier kun je 7 dagen per week genieten van koffie, wijn en bijpassende gerechten. Breng een bezoek aan onze expo’s en proeverijen.


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here