Home IJopener Werk in de wijk

Werk in de wijk

0
Tekst en foto Maria Heijdendael

Ze wachten net even op een collega van Waternet, dus ja, ze hebben wel tijd.

Voortvarend denken ze mee over de beste pose en plek, en dan gaan Yunus, Ruby, Gerrit en Aziz als volleerde modellen op de foto. Ik hoor hoe fijn het is zo lekker in de buitenlucht te werken, hoe goed de samenwerking is en hoe het allemaal zo is gekomen.

Ruby en Gerrit zijn namelijk neven, en sinds lang collega’s in de installatietechniek. Yunuz was al eerder hun ploegmaat, en Aziz is er als laatste bijgekomen.

Bij deze klus werken ze aan het gas in de Transvaalstraat. Nadat in de huizen de gasleidingen zijn vernieuwd, worden de oude gietijzeren leidingen in de grond vervangen door kunststof buizen. Dat gaat niet zomaar.

Gerrit vertelt: ‘Veiligheid is erg belangrijk hier. We mogen bijvoorbeeld alleen werken aan de leidingen na een aanwijzing, zodat er geen gas kan ontsnappen.’ Yunuz vult aan: ‘En bij het graven hebben we deze beschermende blauwe overalls aan. Zo zijn er veel regels waar we ons aan moeten houden.’

Al snel verschijnt het busje van Waternet en komt ons gezellig praatje abrupt ten einde. Gerrit overlegt, Ruby klimt op zijn kraan en de anderen nemen de schop weer ter hand.