Op de hoek van de Dapperstraat en Mauritskade opende een half jaar geleden Café Wu, een modern en eigenzinnig restaurant. Café Wu serveert spannende gerechten van klassiek Chinees tot een vrije interpretatie hiervan.

Arie Martijn Schenk

Deze avond verwelkomt mede-eigenares Chi Ling Wu de gasten die vanaf zes uur vanuit de hele stad binnenkomen. Het restaurant ontving eerder een prachtige 9- van Het Parool. Dat is te merken, zelfs de bar zit vol met nieuwsgierige eters die benieuwd zijn naar het menu. ‘Op de wijnkaart staan Europese wijnen met nadruk op Frankrijk, Duitsland en Italië’, vertelt Ling die de gasten bij binnenkomst een glas bubbels inschenkt.

Chef Timo de Beurs, de bezielende kracht achter de keuken en het menu, richt zich niet alleen op de bereiding van gerechten maar ook op de persoonlijke smaakbeleving. ‘Ik combineer comfortabele, herkenbare elementen met verrassende wendingen in klassieke gerechten, wat resulteert in een unieke culinaire ervaring’, vertelt Timo. Ook buurtbewoners weten de bistro te vinden. ‘Wij zijn hier voor het eerst en kiezen voor het vijf-gangenmenu. Door het artikel in Het Parool zijn we nieuwsgierig geworden en dit is op loopafstand van ons huis’, vertellen René en Mariella uit de Dapperbuurt. 

‘Als eerste kregen we een heel smakelijk gerecht met tomaat, koude noedel, Thaise basilicum, chili-dressing en tomatenwater. Een heerlijke frisse start’, aldus René. ‘Vervolgens een smakelijk torentje van onder andere courgette en komkommer, kombu, kokkels en créme van pijnboompitten en witte miso.’

‘Het derde gerecht van ons menu bestond uit het verrassende youtiao (gefrituurd brood) met créme crue, paleta en zalmkuit’, legt Mariella uit. ‘Mijn favoriet was de gefrituurde kwartel, snijbonen, kippenjus met doubanjiang en rode tofu. Prachtige smaken!’, aldus de buurtbewoner uit Oost.

Mariella en Rene: ‘We sloten het menu af met het nagerecht van onder andere gepocheerde abrikoos, cremeux van witte chocolade en sable Breton. Een heerlijk dessert als afsluiting van een mooie, heerlijke avond.’

In de late avonduren komt Café Wu tot leven met een zorgvuldig samengestelde muziekselectie van warme en wereldse geluiden die een extra dimensie toevoegen aan de avond. ‘Dit zorgt ervoor dat gasten blijven voor een drankje en genieten van een ontspannen sfeer. Zelfs komen er buurbewoners uit Oost langs voor een afzakkertje’, vertelt Ling.

Café Wu is het resultaat van de samenwerking tussen Bart Noordermeer (42), Chi Ling Wu (39), Danny Lee (34) en Pieter Hoefnagels (42), met chef Timo de Beurs (39) aan het roer. ‘Ik ben hier elke dag’, vertelt Chi Ling Wu. ‘Wij nodigen iedereen uit om te komen genieten van een unieke culinaire ervaring waar smaak, sfeer en muziek samenkomen aan de Dapperstraat 1. Reserveer wel tijdig een tafel via onze website’, tipt Ling.

Café Wu, Dapperstraat 1
Openingstijden keuken dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 tot 22.00 uur.