Home Nieuws Dit jaar geen buurtcamping in Betondorp door verscherpte coronamaatregelen

Dit jaar geen buurtcamping in Betondorp door verscherpte coronamaatregelen

0

Met pijn in het hart hebben de organisatoren van de Buurtcamping Betondorp besloten de activiteiten deze zomer niet door te laten gaan. Door de coronamaatregelen werd de buurtcamping niet meer het ‘zomerfeest’ dat zij voor ogen hadden. Ze hopen in 2022 in zonnige omstandigheden terug te keren. Of de buurtcamping in Park Frankendael wel doorgaat is nog niet bekend.

Deze zomer zouden de buurtcampings op beide locaties al worden veranderd in dagcampings zonder overnachten, waardoor een vergunning niet nodig was. Later bleek een vergunning toch verplicht, waardoor het te kort dag was het evenement te laten doorgaan. Het goedkeuren van een aanvraag duurt zes weken. Tegen die tijd is de zomervakantie al afgelopen.

Door de coronacrisis waren de regels van de buurtcamping al aangescherpt. Deelname aan de activiteiten zonder aanmelding vooraf was niet toegestaan en volwassenen konden daar maar zeer beperkt aan meedoen.

De eerste buurtcamping vond in 2013 plaats in het Oosterpark en bleek een groot succes. Drie dagen lang was een deel van het park een kampeerterrein met sport en spel, zwembad en jeu-de-boulesbaan. ’s Avonds brandde het kampvuur. De meeste kampeerders en bezoekers van de evenementen kwamen uit de buurt en kenden elkaar nauwelijks, nadien bleven zij met elkaar in contact. De organisatie besloot daarom door te gaan met de camping. Acht jaar later zijn in Amsterdam zeven buurtcampings in Oost, Zuid-Oost, de Rivierenbuurt, Noord en Nieuw-West. De campings draaien geheel op vrijwilligers. Doel is nog steeds buurtbewoners met elkaar in contact te brengen.