Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

In gesprek met Cees Holtkamp. In Pakhuis de Zwijger

vrijdag 5 april om 20:00

Gratis

In de programmareeks ‘Amsterdamse Iconen’ ontvangen we elke editie een bijzondere Amsterdammer waarmee we in gesprek gaan over diens werk, leven en band met Amsterdam. Dit keer is dat de bekende Amsterdamse banketbakker Cees Holtkamp, die in 1969 samen met zijn vrouw Petra Holtkamp Patisserie Holtkamp op de Vijzelgracht opende. Al snel werd deze banketbakkerij een begrip in Amsterdam.

‘Opa Cees’ werd bekend van zijn karakteristieke kroketten en taartjes zoals de citroen meringue en cheesecake. Zijn dochter Angela nam de winkel al ruim 20 jaar geleden over, maar dit zorgde er niet voor dat Cees stopte met bakken en perfectioneren. Hij schreef meerdere receptenboeken, waarvan de laatste twee in samenwerking met kunstenaars Klaas Gubbels en Kamagurka. Samen met zijn kleindochter Stella maakt hij van elke thuisbakker een meesterbakker met zijn instructievideo’s op FoodTube.

Naast zijn liefde voor bakken is Cees ook al van jongs af aan gegrepen door architectuur. Deze belangstelling voor architectuur zie je terug in het feit dat Petra en hij de winkel tegen al het advies in, geheel in de originele Art Deco stijl lieten. Waar haalt Cees zijn drijfveer vandaan om steeds maar weer verder te perfectioneren? En hoe heeft hij, die al ruim 50 jaar uitkijkt over de Vijzelgracht, Amsterdam zien veranderen?

Gegevens

Datum:
vrijdag 5 april
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.