Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Johannes Passion. In het Muziekgebouw

woensdag 27 maart om 20:15

€54,00

De Johannes Passion van Bach is korter dan de beroemde Matthäus, maar ook dramatischer en meeslepender. Het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam storten zich onder leiding van dirigent Daniel Reuss op de emotionele hoogtes en dieptes in het verhaal van de kruisiging. ‘Wat speelde het Orkest van de Achttiende Eeuw fraai, met die kenmerkende zoete strijkersklank’, schreef Het Parool in 2022 al. Reken dus op een bijzondere uitvoering!

In de paastijd houden Bachs passies Nederland in hun greep; het aantal uitvoeringen lijkt ieder jaar toe te nemen. Met de internationale crème de la crème van de oude muziek belooft deze uitvoering in ieder geval te beklijven. Grote vocale solisten als de Noorse sopraan Berit Norbakken, de Britse bariton Peter Harvey en de Nederlandse alt Olivia Vermeulen schitteren in de vele bloedmooie aria’s in Bachs meesterwerk.

Uitvoerenden
Orkest van de Achttiende Eeuw
Alexander Janiczek concertmeester
Cappella Amsterdam
Daniel Reuss dirigent
Thomas Walker evangelist
Peter Harvey Jezus
Berit Norbakken sopraan
Olivia Vermeulen alt
James Newby bas

Programma
Johann Sebastian Bach Johannes Passion

€ 54,00 | € 43,00 reductie

Gegevens

Datum:
woensdag 27 maart
Tijd:
20:15
Kosten:
€54,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.