Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Quatuor Danel, Virpi Räisänen + Hannes Minnaar. In Muziekgebouw

vrijdag 23 februari om 20:15

€42,00

Mieczys?aw Weinberg en Dmitri Sjostakovitsj vormen een paar apart. Nadat de Pools-Joodse Weinberg in 1939 naar Rusland vluchtte, raakte hij innig bevriend met Sjostakovitsj. Waar Sjostakovitsj uitgroeide tot een internationale grootheid, bleef de waardering voor Weinberg achter. Quatuor Danel, een van de beste kwartetten van onze tijd en altijd goed voor bijzondere concerten, brengt nu met pianist Hannes Minnaar en zangeres Virpi Räisänen Sjostakovitsj’ beroemde Pianokwintet uit 1940 naast de onbekendere Drie palmen van Weinberg uit 1977.

Sjostakovitsj schreef zijn Pianokwintet voor het Glazunov Quartet dat graag met hem samen wilde spelen. Hij componeerde het werk zo dat ‘het kwartet het niet zonder mij kan spelen, zodat ik de kans had met ze de wereld over te reizen’. Hoewel het kwintet ruim dertig jaar ouder is dan de Drie palmen van Weinberg is de overeenkomst in toon en taal opvallend. Vooral naast die hele andere wereld die Mahlers Rückert-Lieder en Chaussons Chanson perpétuelle schetsen.

Uitvoerenden
Virpi Räisänen mezzosopraan
Hannes Minnaar piano
Quatuor Danel:
Marc Danel viool
Gilles Millet viool
Vlad Bogdanas altviool
Yovan Markovitch cello

Programma
Gustav Mahler Rückert-Lieder (bew. Frederik Neyrinck)
Ernest Chausson Chanson perpétuelle
Mieczys?aw Weinberg Drie palmen
Dmitri Sjostakovitsj Pianokwintet

€ 42,00 | € 33,50 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 23 februari
Tijd:
20:15
Kosten:
€42,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.