Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Requiem Mozart en Kõrvits. In het Muziekgebouw

vrijdag 1 maart om 20:15

€50,00

De Estse dirigente Kristiina Poska behoort tot de lichting jonge vrouwen die nadrukkelijk een plek opeist in de traditioneel door mannen gedomineerde dirigentenwereld. Sinds 2019 is ze chef-dirigent van het Symfonieorkest Vlaanderen dat vanuit Gent alle belangrijke Vlaamse concertzalen bespeelt. Samen met het befaamde Ests Filharmonisch Kamerkoor voert het orkest een religieus bevlogen werk van haar landgenoot Tõnu Kõrvits en Mozarts tijdloos mooie Requiem uit.

Kõrvits componeerde een intiem en introspectief werk dat bouwt op de lange traditie van Estse religieuze hymnen en de volksmuziek van zijn land. Welluidende, direct rakende muziek vol archaïsche melodiebuigingen die mooi contrasteert met Mozarts grootse zwanenzang. De Oostenrijkse componist Franz Xaver Süssmayr voltooide het Requiem magistraal in de geest van zijn tragisch, jong gestorven leermeester.

Uitvoerenden
Symfonieorkest Vlaanderen
Ests Filharmonisch Kamerkoor:
Kristiina Poska dirigent
Yena Choi sopraan
Theresa Kronthaler mezzosopraan
Denzil Delaere tenor
Edwin Crossley-Mercer bas

Programma
Wolfgang Amadeus Mozart Requiem
Tõnu Kõrvits Kreek’s Notebook

€ 50,00 | € 40,00 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 1 maart
Tijd:
20:15
Kosten:
€50,00

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.