Home Overzicht Gemeente stelt ontwikkelgeld beschikbaar voor warmtenet van MeerEnergie

Gemeente stelt ontwikkelgeld beschikbaar voor warmtenet van MeerEnergie

0

Feest bij MeerEnergie. De gemeenteraad heeft besloten ontwikkelgeld beschikbaar te stellen voor de ontwikkeling van een warmtenet in Middenmeer. Daarmee kan de coöperatie van bewoners van de Watergraafsmeer verder aan de slag. Het doel is om in januari 2026 een volwaardig warmtebedrijf te hebben staan, zodat de eerste bewoners snel daarna kunnen worden aangesloten.

Het ontwikkelgeld van MeerEnergie komt uit het Klimaatfonds van de gemeente Amsterdam, en wordt toegekend in de vorm van een lening. Het ontwikkelgeld wordt uitbetaald in drie tranches tussen oktober 2024 en januari 2026, en bij elke tranche-overgang wordt de voortgang van het project geëvalueerd.

Met het toekennen van dit ontwikkelgeld is MeerEnergie er nog lang niet. De volgende officiële stap is het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen MeerEnergie, infrabedrijf Firan (dochteronderneming van Alliander) en de gemeente Amsterdam. De verwachting is dat dat de komende maand de handtekeningen kunnen worden geplaatst.