Home Overzicht Het spooremplacement van NS krijgt opknapbeurt

Het spooremplacement van NS krijgt opknapbeurt

0

Het emplacement Watergraafsmeer van NS krijgt de komende jaren een opknapbeurt. ProRail gaat sporen, ballast en dwarsliggers vernieuwen. Ook haalt ProRail overbodige wissels weg en vernieuwt ze verouderde wissels. Aan de oostzijde plaatst ProRail een nieuwe wissel en een groot deel van het emplacement wordt ‘centraal bediend gebied’ gemaakt door seinen neer te zetten.

Tijdens de werkzaamheden kan er hinder zijn van geluid en verlichting. Er wordt gewerkt met grote machines en zware gereedschappen. Op maandag 7 februari richt ProRail een bouwlocatie in bij de Carolina MacGillavrylaan, naast de ingangspoort van het emplacement. Dit is bedoeld voor medewerkers en voor opslag van materiaal. Via de dienstweg wordt materiaal aangevoerd dat niet via het spoor kan worden aangevoerd. Rondom deze bouwlocatie is dan ook meer verkeer dan gebruikelijk. Door de werkzaamheden goed te plannen en zorgvuldig uit te voeren hoopt ProRail de overlast te beperken.

In het weekend van van vrijdag op zaterdag 12 februari vanaf 01.00 uur tot maandagochtend 14 februari  05.00 uur is het spoor op emplacement bij Station Sciencepark aan de beurt. Omwonenden kunnen hier overlast van ondervinden. Ook rijden er beperkt of geen treinen over het emplacement.

Check www.prorail.nl/watergraafsmeer