Home Exposities Hotel Arena

Hotel Arena

0

Eddy Posthuma de Boer – een grote naam in de wereld van fotografie – bezocht als fotograaf meer dan tachtig landen en legde diverse aspecten van het leven vast. Leven van de stad, het leven van de burger en het leven dat langzaam geschiedenis werd.

Expositie
Paris Amsterdam

Van 2 november tot en met 9 januari

In de expositie ‘Paris Amsterdam’ laat Eddy Posthuma de Boer de verschillen én overeenkomsten zien tussen de twee wereldsteden. Hij toont kenmerkende aspecten van de steden van voeger en nu, verwerkt in duo beelden. Het zijn beeldrijmen die zijn gebaseerd op compositie, inhoud, anekdotes of contrasten. De meest gedateerde beelden zijn geschoten in 1955, de meest recente in 2018. Een voorbeeld hiervan is de duo foto van de Eiffeltoren en de Westertoren, wat ook direct een van zijn favoriete werken is.’Mijn favoriete foto, onder vele anderen, is het beeld waarop een Citroën 2CV auto en de Eiffeltoren samen zijn afgebeeld. De foto is een hommage aan Jules Eiffel en André Citroën’, aldus de fotograaf. Posthuma de Boer brengt in dit werk broederschap en gelijkheid samen.


> Hotel Arena
‘s-Gravesandestraat 56

Stadshotel Arena heeft diepe wortels in Amsterdam en staat met haar voeten in het gras van het Oosterpark. Het is de plek waar je eet, drinkt, werkt, slaapt, danst. Waar je praat en luistert, ontdekt en herkent, thuiskomst, uitgaat en grenzen verlegt. Het eeuwenoude pand heeft een museaal karakter en is daardoor ook bijzonder geschikt voor exposities.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here