De bouw van twee grote woongebouwen tegenover het Amstelstation vordert. In AMST, zoals het complex heet, zijn in het derde kwartaal van dit jaar de 252 woningen beschikbaar. Daarvan is 80 procent bestemd voor middeldure huur en 20 procent van de woningen voor de vrije huursector. In de plint komen winkels, horeca en een broedplaats voor ondernemers.

Een deel van het middensegment huurwoningen is geschikt voor grotere gezinnen met een woninggrootte boven de 100 vierkante meter. Dit is in Amsterdam vrij uitzonderlijk. De verhuur van de appartementen is gestart.

AMST ligt op een prachtige plek centraal tegenover het Amstelstation. Een duurzame mixed-use ontwikkeling maakt betaalbaar wonen mogelijk voor middeninkomens in Amsterdam. De stedelijke plint omvat een Jumbo supermarkt, horeca, een foodmarkt, een McDonald, een broedplaats en voorzieningen voor ondernemers.

Bij het ontwerp het streven geweest om een waterneutraal project te realiseren. Al het regenwater wordt vastgehouden en hergebruikt, de daken, binnenplaatsen en in de tuinen functioneren als een systeem voor opslag en hergebruik van water. AMST is een project waarbij duurzame materialen zijn gebruikt.

Check www.amst.amsterdam