Home Overzicht Nieuwe bevlogen manager aan roer van sportschool Duofit

Nieuwe bevlogen manager aan roer van sportschool Duofit

0

De kleinschalige, vriendelijke fitness in de Watergraafsmeer bestaat 25 jaar en heeft sinds 1 november een nieuwe manager, Stefan Duimstra. Wat is zijn achtergrond, hoe is zijn passie voor Duofit ontstaan en welke ideeën heeft hij voor de nabije toekomst?

Tekst en foto Lennie Haarsma

‘Negen jaar geleden liep ik stage als fysiotherapeut bij Duofit. Het sprak mij aan om fysio en sportschool te combineren. Zelf heb ik mijn hele leven al gesport. Sinds 1 november van dit jaar heb ik de managersrol overgenomen van Edo. Dat doe ik nu – in nauwe afstemming met de twee eigenaren – drie dagen per week naast mijn eigen bedrijf als personal trainer en fysiotherapeut. De combinatie fysio en sporten helpt om nieuwe blessures en klachten te voorkomen en toch het sporten weer op te pakken. Het is spannend nu ik als manager een nieuwe rol heb in het team. Ik vind het erg belangrijk om rekening te houden met alle belangen en gelukkig kan ik ook nog met vragen bij Edo terecht’.

Het karakter van Duofit

Duofit is een kleinschalige sportschool waar iedereen zijn weg kan vinden en waar veel mensen elkaar kennen. We bieden een luisterend oor, er is veel persoonlijke aandacht voor iedereen en het gaat niet alleen om sporten op topniveau. De trainers ondersteunen je bij je trainingsschema, het bereiken van je doelen en geven advies.  Doel van Duofit is ook een veilige plek bieden zonder oordeel over wat goed is. Ook is er altijd goede muziek en een plek voor een kopje koffie. We hebben een capabel en hecht team met een brede deskundigheid, waardoor er altijd wel iemand is die bij je past. Er zijn acht fitness trainers en acht trainers van groepslessen. Veel trainers werken hier al jaren en zelfs in de corona-tijd, waarin we ook moesten sluiten, zijn de meesten van hen, net als onze trouwe klanten, gebleven’.

Samenwerking in de buurt en wensen voor de nabije toekomst

‘We hebben al veel samenwerking in de buurt met sportclubs. Heren en Dames 1 en 2 van de voetbalvereniging HVDW trainen hier. Drive itt tennistalenten en schaatsselecties van de Jaap Edenbaan maken gebruik van de locatie en diverse andere sportclubs huren hier ruimte. We willen graag sporten met groepen jeugd verder uitbreiden. Een van mijn wensen voor de toekomst is dat het wat drukker wordt in de sportschool. Ook hoop ik dat we sporten ook voor minima mogelijk kunnen maken. Daarvoor zijn we nu in gesprek met de sportmakelaar van de gemeente in Oost’.

Oproep voor bewoners van Oost

‘Als je al langer twijfelt om te gaan sporten kom langs en proef de sfeer. We hebben een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. En nu is er de actie tot eind van het jaar in het kader van 25 jaar Duofit. Maak een buddy lid en krijg beiden 25 procent korting op je abonnement’!

Bij Duofit is vrij-fit tijdens de openingsuren. Daarnaast zijn er groepslessen zoals pilates, yoga, spinning, sportkracht en loopfit. Er is samenwerking met fysiotherapie praktijken om voor iedereen – gezond of geblesseerd – een plek te bieden. Vanuit het voedingscentrum wordt passende begeleiding aangeboden op het gebied voedingsadvies, sportvasten, orthomoleculaire therapie en vetmeting. Stoelmassages en ontspanningsmassages door buurtgenoot Jan de Groot worden gegeven op dinsdag, vrijdag en zondag.

Duofit  Naast de Jaap Eden ijshal, Radioweg 64 | 020 692 2117 [email protected]