Home Overzicht Ondernemers gezocht voor kleine markt op de Brink in Betondorp

Ondernemers gezocht voor kleine markt op de Brink in Betondorp

0
Er was al eens een kleine markt bij het 90-jarig bestaan van Betondorp.

Het winkelaanbod in Betondorp is onder meer door het vertrek van de laatste supermarkt heel beperkt. Voor de dagelijkse boodschappen moeten je nu een heel eind verderop. Het winkelcentrum op het Christiaan Huijgensplein is voor de veelal wat oudere bewoners te ver weg. Nu maakt het stadsdeel de weg vrij voor een kleine markt op de Brink. Met de kleine markt kan er ook een nieuwe sociale ontmoetingsplek in Betondorp ontstaan.

Foto Hans Heitgeert

De bewoners van Betondorp hebben al langer de wens voor een markt in hun wijk. Door het vertrek van de supermarkt zijn er nu alleen nog een slager en een bakker voor de dagelijkse boodschappen. Een aanvulling met een aantal marktkramen waar Betondorpers terecht kunnen voor andere artikelen is welkom. Ook denkt het stadsdeel aan foodtrucks. Volgens de coronamaatregelen van dit ogenblik mogen er alleen levensmiddelen te koop zijn. Later is de verkoop van andere artikelen ook toegestaan.

Ondernemers moeten snel zijn. Zij kunnen zich tot en met 19 januari inschrijven bij de gemeente voor de staanplaatsen op de Brink in Betondorp.