Home Overzicht Plein achter Amstelstation krijgt opknapbeurt en een grote ondergrondse fietsenstalling

Plein achter Amstelstation krijgt opknapbeurt en een grote ondergrondse fietsenstalling

0

Een nieuw plein tussen het Amstelstation en de Amstel krijgt een grote ondergrondse stalling voor 4400 fietsen. Het is onderdeel van het grootschalige project Amsteloever. Het gebied tussen station Amsterdam Amstel, de Amstel, de Ringdijk en de Weespertrekvaart gaat ingrijpend veranderen. Er is ruimte voor tussen de 1300 en 2100 nieuwe woningen, voorzieningen en kantoren, en hoogbouw tot 135 meter.

De gemeente onderzoekt samen met NS, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam de mogelijkheden voor een volwaardige stationshal aan de westzijde en een overdekte en beheerde stallingsmogelijkheid voor 4.400 fietsen. Het plein wordt opgeknapt en houdt een vrij uitzicht op het water. Er komen zitplekken en meer ruimte voor groen.

Met een fietsenstalling onder de grond, komt er op straat meer ruimte voor reizigers en bewoners. Ook komt er dan ruimte voor een grote speelplek voor verschillende leeftijden. Eerst wordt gewerkt aan het ontwerp voor het stationsgebied. Daarna is het ontwerp voor de ondergrondse fietsenstalling aan de beurt. ProRail begint er binnenkort mee. De werkzaamheden starten als de andere ontwikkelingen in het gebied bijna klaar zijn. Dat kan tot 2030 duren.

Op dinsdag 10 oktober tussen 16.00 en 19.00 uur en donderdag 12 oktober tussen 11.00 en 14.00 uur is er een informatiemarkt in het Amstelstation bij de uitgang naar de Amstel.