T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber op adressen in Oost internet via glasvezel aanbieden. In totaal komen er daarmee ruim 18.000 Amsterdamse adressen bij, die er straks gebruik van kunnen maken. T-Mobile verwacht dat er vanaf juli toegang is tot supersnel internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde (Gbps).

De in totaal 18.000 adressen bevinden zicht in de Transvaalbuurt, Frankendael, Middenmeer en Betondorp. De werkzaamheden beginnen in april. Bewoners en ondernemers worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over deze werkzaamheden. Voor bewoners en ondernemers die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Amsterdam Watergraafsmeeren Oud Oost is een speciale pagina beschikbaar met informatie.

Het duurt nog jaren voordat in het grootste deel van de woningen naast een toegangspunt tot het kabelnetwerk van VodafoneZiggo (Ziggo) ook toegang heeft tot een glasvezelnetwerk. KPN-dochter KPN NetwerkNL en Open Dutch Fiber met T-Mobile als hoofdhuurder hebben aangekondigd Amsterdam te willen verglazen. Vooral de aanleg in de historische en drukke binnenstad van Amsterdam is complex. Daarom lijkt nu gekozen te zijn om nu de verschillende wijken in Oost op het glasvezelnetwerk aan te sluiten.