Home Overzicht Vijf jaar ongemak Middenmeer Noord start op Linnaeuskade

Vijf jaar ongemak Middenmeer Noord start op Linnaeuskade

0

Het groot onderhoud in Middenmeer Noord is gestart. Je kunt er niet omheen, het trottoir op de Linnaeuskade ligt open en er wordt gegraven om de waterleidingen te vervangen. Volgende week volgen de gasleidingen.

Bij het groot onderhoud van Middenmeer Noord is de Linnaeuskade als eerste aan de beurt. Volgende week start de aanleg van een tijdelijk fietspad door het plantsoen. Deze drukke fietsroute tussen de Middenweg en de Archimedesweg blijft daardoor beschikbaar. Om ruimte te maken moet de lage begroeiing langs de Ringvaart er aan geloven. Ook de basketbalkooi staat in de weg en moet tijdelijk verdwijnen. Als het werk klaar is wordt de Linnaeuskade fietsstraat waar de auto gast is.

Of aan de Linnaeuskade meteen het nieuwe warmtenet wordt aangelegd en ook het elektriciteitsnet wordt vernieuwd is niet duidelijk. De straten zouden in één keer worden opengebroken.

Tegelijk met het groot onderhoud wordt de dijk langs de Ringvaart 20 tot 40 centimeter verhoogd om een veilige situatie voor de Watergraafsmeer te creëren. Daarvoor moeten zo’n vijfendertig bomen worden gekapt. De meeste te kappen bomen staan op de huidige groenstrook achter het bestaande voetpad, waar de nieuwe dijk komt. Ter compensatie komen aan de dijk zo’n 70 kleine bomen van maximaal 5 meter, grote heesters en verder dichte hagen. Tussen oude en nieuwe dijk, die in de huidige groenstrook komt te liggen komt een schelpenpad.