Home Overzicht Vrijwilligers uit Watergraafsmeer in het zonnetje gezet

Vrijwilligers uit Watergraafsmeer in het zonnetje gezet

0
Tamara Hoovenstat en Jelte Brontsema luisteren naar dominee René Visser.

De actieve Buurtdominee René Visser van kerk de Bron nam het initiatief om samen met kringloopwinkel ‘t Hartje en servicepunt Jerusalem van Dynamo vrijwilligers uit de Watergraafsmeer in het zonnetje te zetten.

Lennie Haarsma

Het was een gezellige borrel met lekkere hapjes op het plein voor kerk de Bron aan de Middenweg met vrijwilligers uit de buurt. Het geheel werd muzikaal omlijst met het optreden van Gaia, stagiaire bij ‘t Hartje.

De vele vrijwilligers van ’t Hartje hadden veel lekkere hapjes en drankjes gemaakt en brachten ze rond. Er ontstonden mooie gesprekken met onder anderen vrijwilligers van de kinderboerderij de Werf, leden van de bewonerscommissie van seniorencomplex Jerusalem, de bekende Jo Haen van  het Geheugen van Oost en Stichting Vrienden van Watergraafsmeer en met vrijwilligers van ’t Hartje.

’t Hartje is naast een goedlopende kringloopwinkel onder de bezielende leiding van Tamara Hoovenstat ook een goed bezochte ontmoetingsplek voor bewoners uit de buurt. Twee vertegenwoordigers van Stichting Datra Mi Wan Aksi Wan Sani vertelden enthousiast over hoe ze als vrijwilliger voor 55-plussers en mensen met een handicap elke woensdag en donderdag dagbesteding in de Bron organiseren.

Als je meer wilt weten over de relatie Suriname en gezondheid is een bezoek aan Kenneth’s koffieclub op zondagochtend in servicepunt Jerusalem van Dynamo op de van ’t Hofflaan, een aanrader. Daar is ook Participatiemedewerker Jelte Brontsema vaak te vinden. Hij kan vertellen over de vele activiteiten die Dynamo voor de wijk organiseert.