Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Chez Bricktop. In het Bimhuis

woensdag 17 april om 20:30

€29,00

Ze leidde de beroemde nachtclub Chez Bricktop in Parijs, had een affaire met de legendarische danseres Josephine Baker en was nauw bevriend met jazzgrootheden Duke Ellington en Cole Porter. Waarom kennen wij Bricktop dan niet? Dat vroeg de virtuoze zangeres Claron McFadden zich ook af. Met Muziektheater Transparant brengt McFadden een urgent en meeslepend eerbetoon aan Ada ‘Bricktop’ Smith in de vorm van een radio-uitzending. Met Amerikaanse jazz en Franse muziek uit de Parijse Roaring Twenties.

‘Bricktop’ is een bijnaam voor mensen met rood haar, vanwege de kleur van baksteen (‘brick’). Ada Smith dankte haar rode lokken en sproeten aan haar grootvader, de Iers-Amerikaanse plantagehouder die de vader was van haar in slavernij geboren moeder. Haar club Chez Bricktop McFadden was een toevluchtsoord voor zowel Franse kunstenaars als Afro-Amerikanen die ook naar Parijs waren getrokken om het systematisch racisme en de ontmenselijking in Amerika te ontvluchten. McFadden is een veelzijdige performer met onontkoombare zeggingskracht. Eerder maakte ze een verpletterende indruk met haar vertolking van de Afro-Amerikaanse vrijheidsstrijdster Harriet Tubman in het muziektheater Harriet.

Dit concert is uitgezonderd van de Podiumpas

Uitvoerenden
Muziektheater Transparant
Fanny & Alexander
Claron McFadden concept, zang
Claire Chevallier piano, muzikale dramaturgie
Luigi de Angelis regie, lichtontwerp, scenografie
Chiara Lagani dramaturgie
Janelle Gil arrangeur en adviseur

Programma
Muziek van Cole Porter, Duke Ellington, Maurice Ravel, Django Reinhardt en anderen.

€ 29,00 | € 24,00 reductie

Gegevens

Datum:
woensdag 17 april
Tijd:
20:30
Kosten:
€29,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Bimhuis
Piet Heinkade 3 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.