Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Een avond over autisme en familie. In Pakhuis de Zwijger

donderdag 18 april om 20:00

Gratis

Een zorgzame moeder. Een zusje dat haar eigen leven wil leiden. Een vader die met zijn eigen ongediagnosticeerde autisme worstelt. Heel veel mensen met goede bedoelingen en heel veel onbegrip: daaruit bestaat de jeugd van Koen Bruning. De situaties die hij schetst zijn soms pijnlijk, soms liefdevol, en onthullen de complexe realiteit van opgroeien op het autismespectrum.

Tegelijkertijd houdt Bruning zijn lezers een spiegel voor. Veel van de hindernissen die mensen met autisme ervaren zijn volgens hem niet het gevolg van ‘de stoornis’, maar van de manier waarop de maatschappij reageert op mensen die van de norm afwijken.

Naar aanleiding van het nieuwe boek van Koen Bruning ‘Op het spectrum’, verkennen we vanavond samen met een panel van (ervarings-)deskundigen de complexe wereld van autisme en familie. Wat voor invloed heeft autisme op het familieleven? Wat maakt het zo lastig een kind of familielid met autisme los te laten in de wereld? Wat vergt het voor mensen met autisme om zelfstandig te leren wonen? En hoe werkt onze jeugd en verhouding tot onze ouders door in ons leven?

Gegevens

Datum:
donderdag 18 april
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.