Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

New European Ensemble. In Muziekgebouw

donderdag 29 februari om 20:15

€41,00

Twee componisten met een gedeelde fascinatie voor ecologie staan vanavond centraal. Dat is geen vrijblijvende belangstelling: in het Antropoceen is de mens een geologische kracht geworden die het ecosysteem van de aarde bedreigt. Van Kate Moore klinken twee werken: het indringende Days and Nature uit 2019 én een splinternieuw werk.

In there is no one, not even the wind van John Luther Adams is de muziek zelf een landschap geworden. Klimaathoogleraar Detlef van Vuuren schetst in een voordracht de wetenschappelijke context. Het New European Ensemble luidt in dit programma op schitterende wijze de noodklok.

Kate Moore gebruikt in Days and Nature een muziekmachine van de Haagse kunstenaar Peter van Loon om te onderstrepen dat een ecosysteem ook een nauwkeurig afgestemde ‘machine’ is. Ze verklankt de groei van een boom, van een kwetsbaar stammetje tot een woudreus met breed uitwaaierend bladerdak. there is no one, not even the wind… (2017) van John Luther Adams is een meditatie op de leegte en eenzaamheid van de woestijn, maar het is niet moeilijk om de intens melancholische muziek als een elegie voor de natuur te beluisteren.

Uitvoerenden
New European Ensemble
Detlef van Vuuren voordracht

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
Inleiding door Michel Khalifa
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Kate Moore Days and Nature
John Luther Adams there is no one, not even the wind
Kate Moore nieuw werk

€ 41,00 | € 33,00 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 29 februari
Tijd:
20:15
Kosten:
€41,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.