Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Arnon Grunberg spreekt nieuwkomers. In de Flexbieb

donderdag 28 maart om 20:00

Vrijwillige bijdrage

Arnon Grunberg was al eerder bij ons te gast, in 2014. Op donderdag 28 maart komt hij opnieuw naar de FlexBieb, ditmaal voor een gesprek met een aantal bewoners van Set IJburg. De aanleiding hiervoor is Arnons onlangs verschenen boek De vluchteling, de grenswacht en de rijke jood (uitgeverij Pluim/De Groene Amsterdammer).

Jan Tromp schreef hierover in de Volkskrant: ‘Wie de wereld wenst te veranderen moet deze om te beginnen bestuderen. [Arnon Grunberg] is een reizende schrijver, betrekkelijk rusteloos. De vluchteling, de grenswacht en de rijke jood telt stukken vanuit het Holiday Inn Hotel in de Georgische hoofdstad Tbilisi, Hotel Boschhuis in Ter Apel, het Bank Hotel in Lviv, de werkkamer van de staatssecretaris in Den Haag en Spa Hotel Gloria in het Poolse Przemysl. Stuk voor stuk prachtige reportages zijn het, zorgvuldig ingebed in de context van de geschiedenis die voortraast.

De reportage is de hoogste vorm van journalistiek […] en Arnon Grunberg is een begenadigd vertegenwoordiger van het genre. Eropaf, ernaartoe, met eigen zintuigen de toestand beleven en dat dan trefzeker opschrijven. Hij bezoekt slachtoffers en overwinnaars, onderhorigen en autoriteiten en noteert met grote precisie en eigenlijk altijd met mededogen wat hij aan den lijve ervaart.’

RESERVEREN IS NOODZAKELIJK
chipta.com/tickets/event/68027/arnon-grunberg-spreekt-nieuwkomers/
De FlexBieb kan maximaal 50 personen herbergen, op = op.

Avond georganiseerd met Set IJburg en IJburg Boeken.

Gegevens

Datum:
donderdag 28 maart
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.