Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Dorine Schenk presenteert haar nieuwe boek ‘De klopjacht op donkere materie’. Bij Linnaeus Boekhandel

donderdag 4 april om 18:00

Een wetenschapsavond met journalist Dorine Schenk! Alle materie die we kennen – sterren, planeten, gas, stof en zelfs exotische objecten zoals zwarte gaten – kan slechts zo’n 20 procent van de massa in het heelal verklaren. De overige 80 procent bestaat uit een onbekend en onzichtbaar goedje dat ‘donkere materie’ wordt genoemd. We kunnen donkere materie niet waarnemen met onze telescopen, maar weten dat het er is omdat het via de zwaartekracht de bekende, zichtbare materie beïnvloedt.

In De klopjacht op donkere materie beschrijft wetenschapsjournalist Dorine Schenk hoe natuurkundigen zoeken naar de aard van deze mysterieuze substantie. Bestaat donkere materie uit elementaire deeltjes die we nog niet kennen? Of bestaat het misschien helemaal niet en lijkt er enkel massa te ontbreken omdat onze wetten van de zwaartekracht niet kloppen?

Dorine Schenk is wetenschapsjournalist en schrijft­ voor onder andere NRCNew Scientist en Het Parool. Ze studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Amsterdam, met astrodeeltjesfysica als afstudeerrichting. In 2022 verscheen haar debuut Spookdeeltjes in de serie Pocket Science.

Gegevens

Datum:
donderdag 4 april
Tijd:
18:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Linnaeus Boekhandel
Middenweg 29 1098 AB + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.