Tijdens de zomermaanden is er iedere dag wat te beleven in de Hermitage. Zo wordt de laatste kans voor Rembrandt en tijdgenoten gevierd met twee exclusieve acties. De makers van de tentoonstelling nemen het publiek mee in een dagelijkse (gratis) rondleiding en er geldt een zomerkorting. Wanneer de zomeravond valt, wordt de iconische binnentuin van het museum omgetoverd tot openluchtbioscoop voor Movies at the Hermitage.

Ook in de weekenden is er van alles te doen. De zaterdagmarkt van de Hermitage staat ook dit seizoen in het teken van overheerlijke verse producten van eigen bodem. Op zondagmiddag krijgen jonge jazztalenten een podium in de tuin tijdens Jazz at the Hermitage. Bijzonder deze zomer zijn ook de vieringen tijdens Pride Amsterdam. Het zomerprogramma wordt feestelijk afgesloten met een wijnfestival op zaterdag 2 en zondag 3 september.

Jazz at the Hermitage

Tijdens de achtste editie van het succesvolle zomerprogramma Jazz at the Hermitage geniet je van een reeks jazzconcerten met jong talent in de zonnige binnentuin, georganiseerd in samenwerking met het Conservatorium Amsterdam. Er zijn nog concerten op zondag 30 juli en 6 augustus van 15.00 tot 17.00 uur. Voor een kaartje betaal je 10 euro.

Movies at the Hermitage

In augustus keert de grootste openluchtbioscoop van Amsterdam voor de zesde keer terug naar de romantische tuin van het museum. De binnenplaats wordt gedurende drie weken omgetoverd tot cinematografische oase. De plek waar iedereen – de connaisseur en de boekenwurm; de gelukskoekjesschrijver en de wiskunde professor; de scepticus en de handlezer – samen kunnen genieten van vergeten klassiekers, moderne kaskrakers en mierzoete romcoms in een adembenemend decor.

Movies at the Hermitage wordt met veel liefde en toewijding georganiseerd door een team van onversneden cinefielen, die zichzelf ten doel hebben gesteld om de perfecte filmavond te creëren. Uiteraard met bioscoopwaardig scherm, volwaardige bar en onnodig veel referenties aan Tarantino, Spielberg of Anderson om je avond compleet te maken. het volledige programma vind je op www.moviesatthehermitage.nl
Markt en wijnfestival

De wekelijkse zaterdagmarkt in de binnentuin van de Hermitage is inmiddels een begrip. Van verse groentes en vis tot authentieke zuurdesembroden en de biologische kip van ’t spit. Zoveel mogelijk van Hollandse bodem, dichtbij Amsterdam. Op zaterdag 2 en zondag 3 september keert het jaarlijkse wijnfestival terug in de binnentuin met twaalf bijzondere wijnleveranciers uit Amsterdam. Zij laten hun mooiste selectie zien én proeven. Tickets voor het wijnfestival (€ 5,00) binnenkort via hermitage.nl.

Pride Amsterdam

Tijdens de Art & Culture Pride week van 27 juli t/m 3 augustus, is de Hermitage het podium voor een kleurrijke programmering van de Shakespeare Club. Het belooft een feestelijke week vol vreugde en verbinding te worden. Het programma wordt nu speciaal ontwikkeld. Meer informatie straks te vinden op Shakespeareclub.nl.

Zomeracties voor Rembrandt en tijdgenoten

Rembrandt en tijdgenoten laat 35 schilderen zien uit de befaamde Leiden Collection, een privécollectie uit New York. De tentoonstelling is goed ontvangen door het brede publiek en alleen nog deze zomer te zien. Speciaal daarom geven de makers drie maanden lang gratis rondleidingen. Elke dag, zeven dagen per week, om 11.00 uur. Ook geldt er een speciale online zomerkorting van € 7,50. De korting geldt alleen voor online aankopen van een voltariefticket voor deze tentoonstelling met de kortingscode: zomer23. Lees verder over de voorwaarden op hermitage.nl. Voor Museum van de Geest geldt deze zomer een soortgelijke zomeractie.

Verder zijn er deze zomer tal van activiteiten, lezingen, concerten en workshops. Denk aan een klassiek concert tijdens het Grachtenfestival, een speciale Rembrandt-lezing door kunsthistoricus Gary Schwartz of een fotografieworkshop met als thema ‘Rembrandtlicht’. Kijk voor de actuele agenda en tickets op hermitage.nl.